Litet, hemtrevligt

hunddagis, hundhotell & dogwalking

i Åkersberga, 2 mil norr om Stockholm

med hunden i fokus! 

Selmas Hundcenter

Dagis & Trim

Selmas Hundcenter startades 1/9 2015 av engagerade föräldrar till förmån för människor i behov av särskilt stöd som hamnat ”mellan stolarna” på sin väg ut i arbetslivet.

Vi har fyra personer anställda idag och två resurser.

Anki (Verksamhetschef) är hunduppfödare, utbildad undersköterska, hund/katt- trimmare och har mångårig erfarenhet av hundarbete och arbete med människor som har funktionsnedsättning.

Iris (Djurvårdare/biträdande lärande verksamhetschef) Hon har, djurvårdarutbildning med grundläggande djursjukvård för bland annat hund och katt. Förutom tidigare säsongsjobb på Selmas praktiserat i hundbutik och veterinärklinik, gått klipp- och trimkurser och är mycket engagerad i hundkunskap och hundens välbefinnande.

Jeanette (Hundskötare/Handledare) började som arbetstagare hos oss och har vuxit otroligt under denna tid, hundarna trivs och är trygga i hennes närhet. Jeanette har ingen egen hund men är oftast den som har hand om pensionathundarna i sitt hem i skogen mot Riala.

Camilla (Hundskötare) var upphovshunden Selmas ägare. Hon har hjälpt till att passa hundar när folk åker på semester och fick för många år sedan erbjudande om att ha Selma på prov och det var perfekt matchning. Camilla har varit arbetstagare och praktiserat på flera hunddagis innan detta startades.


Resurser

Lotta (Hundtrimmare) har under 2019/2020 gått som lärling på Selmas hundtrim och arbetar extra på trimmet en dag i veckan under hösten -20.


Anki och Camilla har genomgått Hunddagisutbildning.

Selma var den röda tråden som förde oss samman. Hon var uppfödd av Anki och ägdes under valp/unghundstiden av Therese (som tyvärr slutade på Selmas 2020) som ett tag delade arbetsplats med Camilla. Camilla ville så gärna ha en hund men det är en stor uppgift att uppfostra en valp och Selma var ”färdig” hund men behövde ett tryggt hem på ålderns höst så det kändes helt rätt att föra samman de två. Selma gick tyvärr bort efter en tids sjukdom under hösten-17 men hon lever vidare i våra hjärtan.

Det var Camillas föräldrar som fick idén om att starta ett hunddagis som anpassad arbetsplats där deras dotter kunde växa i sin roll som anställd istället för att vara arbetstagare men samtidigt få det stöd som hon behöver. Camilla har själv neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande för både hundar och människor. Fasta rutiner skapar trygghet i att du alltid vet vad som förväntas av dig. Självklart inträffar saker som gör att det inte blev som vi tänkt oss men då har vi goda möjligheter att lära oss att tänka om.

Vi samarbetar med kommun och arbetsförmedling för att kunna ta in arbetstagare som på sikt kanske har tillräckligt med verktyg att klara att gå över i anställning på ett annat hunddagis eller bara få känna att man har ett riktigt jobb att gå till här på Selmas Hundcenter.

Vårt mål är att både arbetstagare och hundar ska vara trygga, få möjlighet till mental och fysisk aktivering, utvecklas och ha en positiv tillvaro under sin vistelse här.

/Personalen på Selmas Hundcenter

Selma